Charlotte Meentzen

Charlotte Meentzen 1930-tól

„A természet útja…”

Ezzel a mottóval alapította meg Charlotte Meentzen, kozmetikus és természetgyógyász, 80 éve az „Institute for Natural Cosmetics”-et (Természetes Kometikumok Intézete) Drezdában. Ugyanabban az évben testvérével, Gertrude Seltmann-Meentzennek, céget alapítottak „Chrlotte Meentzen – Hailkräuter Kosmetik” (Gyógynövény Kozmetikumok) néven. Céljuk a legmélyebb meggyőződésük olyan arc és testápoló kozmetikumok kifejlesztése és előállítása volt, amelyek a természetes növényi kivonatok erejét hordozzák magukban.

Eredeti megközelítésével Charlotte Meentzen forradalmasította a szépségápolásról alkotott  elképzeléseket, amely akkoriban (80 évvel ezelőtt) inkább a külsőségekre adott. A természetes bőrápolás útját egyengetve, eszméi a mai napig érvényesek.

Charlotte Meentzen elkötelezetten igyekezet a Tradicionális, tapasztalaton alapuló tudást ötvözni a legfrissebb tudományos szakértelemmel, a kozmetikumokban alkalmazott gyógynövény formuláiban.

Ma – talán még inkább – a Charlotte Meentzen Társaság célja továbbra is a legújabb irányelveknek megfelelő természetes kozmetikumok kifejlesztése.

 

KRAUTERVITAL

KRAUTERVITAL

A Kräutervital sorozat több mint 50 féle minősített gyógynövényből készült kozmetikum. Bőrgyógyászok által tesztel jól bevált termékek egész sorát vonultatja fel, különböző készítmények formájában. Ezek a termékek még az érzékeny bőr különleges követelményeinek is megfelelnek. Allergén anyagot nem tartalmaznak.

 

REGENERATION

REGENERATION

Exkluzív széria, zsír és vízhiányos érett bőrre.

Az idő múlásával a bőr veszít frissességéből feszességéből, kiszárad és hajlamos a ráncosodásra.

A Regeneration termékcsaládot éppen azért fejlesztették ki, hogy visszaadják a bőr nedvességtartalmát, rugalmasságát.

Ezek a kozmetikumok a bőr hidratáltságáért felelős réteget regenerálják.

 

AGE CONTROL

AGE CONTROL

Igényes bőrre, harminc év felett.

Amikor az első ráncok megjelennek, akkor a megfelelő anti age ápolás a megoldás.

Az Age Control sorozat termékei egy speciális hatóanyag kompozíció révén a már megjelent ráncok ellen is hatékonyak.

 

CONTUR LIFT

CONTOUR LIFT

Megereszkedett érett, bőrre.

Minden összetevője a bőrfeszesítést és arckontúr javítást szolgálja. Rendszeres használata a különleges összetevőnek köszönhetően az irha rácsszerkezetét feltölti, és a bőr által termelt hyaluronsav és kollagén mennyisége több, minősége jobb lesz.

 

AQUA MINERALS

AQUA MINERALS

Hidratálás felsőfokon! AQUA MINERALS elnevezés magáért beszél. Egy újfajta eljárás során először sikerült a malachitból folyékony mélykék drágakő-kivonatot előállítani. A termékcsalád minden terméke a zsírmentes fluidtól a könnyű krémig minden bőrtípusra ajánlott a vízhiány pótlására. AQUA MINERALS szomjoltó és nedvesség mágnes egyben, ezért olyan meggyőzően hatásos. A bőr selymesen lágy, rugalmas, sima és élettel teli lesz. A család minden terméke élvezetessé teszi az ápolást a bőrnek és a léleknek egyaránt. A kivételesen kellemes aroma már a felvitelnél frissességet és tisztaságot sugall. Emellett az illat aromák megfelelnek az Ökotest előírásainak. Az AQUA MINERALS üdítő kék textúrája a tiszta nedvesség érzését nyújtja.

 

NATUR PURE

NATUR PURE

„NATURE” minősítéssel elismert 100 %-os természetes kozmetikum, amely a minősítés valamennyi előírásának megfelel: nem tartalmaz ásványi zsírokat, szilikonokat, kémiai oldószereket, csak természetes színező és konzerváló anyagokat alkalmaznak gyártsuk során.

 

SEBUM RECUCER

SEBUM RECUCER

Zsíros, problémás bőrre.

Ez a termékcsalád segíti a pubertás korból adódó fokozott faggyútermelődés normalizálását. Hatékonyságát többek között a benne lévő mimóza kivonat biztosítja, amely regeneráló és antibakteriális hatású.

 

ENJOY

ENJOY

Könnyű finom bőrápoló sorozat fiatal, normál bőrre.
Ebben a sorozatban az friss illatot a grapefruit biztosítja.

 

BODY RELAX

BODY RELAX

Aromaterápiás testápoló termékcsalád, friss gyümölcs élénkítő illatával. A bőrt és az érzékeket egyaránt stimulálja. Két fő összetevője: a gránátalma és az amaránt

 

BODYVITAL

BODYVITAL

Nyugtató és revitalizáló testápoló sorozat, általános és speciális testápoló készítményekkel, mint a nyak – dekoltázs és kézápoló krémmel. A megújított összetételükre jellemző: hogy a legkorszerűbb, természetes alapanyagokkal készülnek (mandula olaj, mandula vaj) és parabén mentesek.

 

 

M4M  FÉRFIAKNAK

M4M-FERFIAKNAK

Szerencsére a mai kor férfija egyre nagyobb jelentőséget tulajdonít a megjelenésének. Az erősebb nem is szereti jól érezni magát a bőrében. Szereti külső megjelenésével felhívni magára a figyelmet, mert tudja, hogy a jó megjelenés nagyon sok előnnyel jár. Azonban a férfiak bőre más, mint a hölgyeké. Nem csak 24%-kal vastagabb, de sokkal magasabb a kollagén és elasztin szintje is. Bőrük így tovább maradhat selymes és rugalmas.
Mégis, sok férfi bőre dehidratált! Ennek fő oka a borotválkozás, a környezetszennyezés és a napi stressz. Arcuk így fáradtabbnak, öregebbnek és élettelenebbnek látszik. Pedig nem kell így lennie! Termékkínálatunkban ezért igyekszünk olyan kozmetikumokat tartani, melyek segítenek az erősebb nem tagjainak is megőrizni élettel teli, egészséges külsejüket